Excursie in de supermarkt

Vandaag weer verder langs de kust naar het zuiden. Highway 101 is soms niet meer dan de A201 tussen Hooddorp en Aalsmeer, maar wel met aanmerkelijk beter uitzicht en wat is Oregon prachtig. Bergen en bos lopen tot pal aan de zee, onderbroken door natuurlijke baaien met een soort schorren, je steekt ze over via oude stalen bruggen die op zichzelf al een bezoek waard zijn. We stopten bij een klif waaronder een kolonie zeeleeuwen huisde, deels in een grot. Bijzonder mooi en als zodanig ook als touristattractie ontdekt, maar de moeite. Vooral het geluid: oerpoerorporp (laag) blijft lang hangen.

De hele dag was het strak blauw en zonnig (zoals tot nu steeds) , maar door de straffe zeewind ontstond er zeemist; dikke flarden ontnamen ons vaak het uitzicht. Gelukkig bleef er genoeg moois over.

We zijn nu geland op een prachtige camping in Bandon, we staan heel groen in een bos met zoals hier gebruikelijk een picnictafel en vuurplaats. D&F maken gebruik van het zwembad, kan nog net, het gaat zo om 22 uur dicht:slapen!

We deden vandaag ook weer eens boodschappen, de plaats om de Amerikaanse cultuur te doorgronden. Wat me vooral opviel is dat het verschil met NL de afgelopen decennia kleiner lijkt; In 1985 ( jaja) verbaasde ik me heel erg over melk en sap met extra calcium, of vitamine A en sowieso over de schappen vol vitamines. De hoeveelheid vitaminen en pillen is nog steeds bizar, maar bij ons staan ook al health foods in de schappen. Wat nog steeds opvalt zijn de gigaverpakingen. Ik heb al twee keer de fout gemaakt een medium cappuccino te bestellen, dat is bijna een halve liter. Een stukje vlees voor de BBQ is al snel te veel voor 5 . En alles zo zoet… Maar, avocado’s en fruit zijn heerlijk hier! Verder ook leuk: glitterverpakking voor je maandverband, zelf pindakaas maken, en mega-marshmallows. En de boodschappen worden allemaal voor je ingepakt, daar zijn speciale mannen voor in dienst. Het gaat zeker niet snel allemaal maar dan heb je wel een kar vol tasjes (paper or plastic, je moet bij alles echt kiezen hier…).

Morgen naar Redwoods National forest. Dan zullen we waarschijnlijk 2 dagen off line zijn.

This entry was posted in America 2012. Bookmark the permalink.

3 Responses to Excursie in de supermarkt

  1. rients says:

    Ja, gevonden!.Hoop nog ste eds op een foto van de camper. Ook lekkere dingen in de supermarkt? Knie doet het, maar ik heb tot mijn chagrijn een acuut tekort aan fut. goede pap kookt geweldig en treft te vaak naar zijn zin volle v aatwassers aan. Binnenkort mag hij een dagje tekenen met de vriendjes. Wat betreft weer missen jullie niks. Ik heb fijn hulp van Lucia en Klazien. Morgen komt weer de ;physiotherapist , geleidelijkaan lekker gaan oefenen. veel liefs voor alle vijf, cheerio!C orrrieoma

  2. annina says:

    hi family, mooie beelden en teksten!
    wij zijn net terug van weekje terschelling. lekker veel gefietst en gelopen, en gelounged aan het strand. terwijl het smorgens regende lagen wij nog leker
    uit te slapen. morgen op weg naar baskenland en asturie. enjoy!

  3. Mam, Oma Hans , Hans says:

    Lieve mensen,
    Eindelijk heb ik jullie gevonden. Annina net thuis uit Terschelling heeft me de goede weg gewezen. Jullie reis lijkt me geweldig en ik kan nu fijn mee genieten.
    Plaatjes zijn mooi en leuk om te zien. Ik kijk uit naar het vervolg.
    Lijkt me wel een ervaring met zijn vijven in een camper. Wie snurkt het hardst?
    Liefs

Comments are closed.