In San Francisco

Gisteren reden we in een ruk van Noord Californie naar San Fransisco. over de interstate freeway, dus dat schoot op. Door eindeloze vlaktes dor gras kwamen we tussen de palmbomen terecht. Het weer is nog steeds prima, maar niet overdreven warm hier aan de kust.

We hebben een weinig charmante camping betrokken (een veld gravel waar de RV’s zij aan zij aan de “hook up” staan). Maar prima gelegen aan de baai tegenover SF zodat we vlakbij het pontje staan waarmee we zo in SF centrum zitten. Mooi tochtje met uitzicht op de skyline, Alcatraz, de Golden Gate en nog meer. Ook zagen Timo  en Joosje gister een Dolfijn naast de boot. We zijn dus direct na aankomst hier ingescheept en hebben een eerste snuf stad opgesnoven en heerlijk gegeten in China Town.

Voordat ik de komende dagen vertel over downtown SF wil ik nog een aantal waarnemingen delen. Op een nieuw continent zijn veel alledaagse dieren voor ons nieuw, dus we kijken opgetogen over elke gors die we zien. Even een rijtje: witte en bruine pelikaan, Amerikaanse zeearend, kalkoengier, Amerikaanse kluut en Amerikaanse steltkluut, verschillende soorten Gaaien (prachtige blauwe vogels die zich als eksters gedragen, zo brutaal) en allerlei mezen en gorzen en meeuwen. Gister weer zeeleeuwen gezien en twee keer moeten remmen toen een hert overstak. Nu we in stedelijk Californië zij beland zal het wel minder worden, al staat er nog wel walvis op het programma.

Vanavond zullen we foto’s toevoegen

This entry was posted in America 2012. Bookmark the permalink.