Top of the Rock

Vanmorgen vroeg weer met z’n negenen in de bus naar Manhatten. We hebben metropasjes gekocht waarmee we onze weg verder vinden. Weer een mooie, warme dag. In de stad echt warm, in de metro sauna…

We starten met Top of the Rock, het dak van het Rockefeller gebouw. Dus met de lift in 43 sec. naar de 67e verdieping en dan kijk je tot heel ver over de hele stad. Verassend mooi. Amerikanen weten goed hoe je geld kan verdienen, dus ook hier een prijzig kaartje en veel souvernier shops, en op de foto, etc. Maar het was het waard! Wat ze hier overigens niet hadden is een “front of row pass”, of een “prioritypass”. Heel gebruikelijk in dit land: Je betaalt de dubbele prijs en dan mag je overal vooraan in de rij (Universal Studios) of dichtbij parkeren, of ruimer zitten? Verzin het maar, het bestaat.

Na het uitzicht op naar Central Park, heerlijk sandwich met yoghurt-ijs toe en op naar het Guggenheim. Prachtig gebouw, op zich al het bezoek waard, maar naast de eigencollectie was er een tentoonstelling van Rineke Dijkstra, de fotografe. Echt prachtig, we waren er alle 5 weg van! Nog een wandelingetje door Central Park en op naar SoHo was het plan, maar de tijd vliegt en we wilden de opening van de Olympische spelen nog met z’n alles kijken bij de Wessels’. Snel omgedraaid, heerlijke hap gegeten met een pint zeer welkom bier en bus terug. We misten de entree van Queen Elisabeth maar de rest hebben we meegekregen. Jeanette had het hier al versierd in rood wit blauw oranje en met z’n dertienen zagen we onze vlag binnenkomen.

Morgen weer terug en dan zullen we ook de foto’s uploaden…

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.