River deep, mountain high

Ontbijtje (BB&R met roerei), ff chillen, wandelen naar de uitkijk over het dal (prachtig) en na de lunch (BB&R met vlees of vis) met steeds prachtige vogeltjes voor onze neus op pad naar Quepos, SantaJuana lodge. Wijs geworden nu naast de garmin ook de gedownloade kaart voorzien van de bestemming/coordinaten en rijden maar.

Het was best een eindje, zeker met voornamelijk tweebaanswegen met 25, 40, 60 of max 80 km/ uur en veel traag verkeer. Genoeg tijd om ons heen te kijken. Om 18 uur wilden we er graag zijn, dan wordt het donker, dus tevreden reden we om 17 uur de unpaved road in naar SantaJuana lodge. Het pad was vrij ruig, we moesten al snel een ondiepe stroom doorkruisen maar Timo was erg in z’n element in de 4×4 en wij gerustgesteld door de bordjes die de weg naar de lodge wezen. Totdat we plots voor een serieuze rivier stonden. ‘Rechtdoor’ zei de Garmin. ‘follow this road’ de Map. Joosje op blote voeten de rivier in maar stond na 1 meter kniediep, en het werd snel dieper nog. Snelstromend en modderig liep hij voor ons en ons pad verdween erin en kwam 25 meter verder weer omhoog: ‘Santa Juana lodge ‘ stond daar weer enthousiast met een pijl omhoog. Het werd nu donker.

Gelukkig bleek Joosje ook een kaart gedownload te hebben. Die gaf naast deze route ook nog een alternatief aan. Het was een uur om maar veel andere opties hadden we niet. In de auto, terug, een half uur door een palmenplantage over griezelig smalle bruggetjes, weer 3 keer over/door een beek, even toeteren om twee paarden die op het pad liepen ervanaf te krijgen, toen waren we plots aan de overkant van de plaats waar we eerder stonden! Toen een heel stijl haarspeld-traject in met moedgevende bordjes ‘nog x km naar St Juanalodge, 4×4 only’ en net toen we het toch niet meer geloofden lichtjes bovenop de berg! Een prachtige plek met vreselijk aardige mensen en prachtige hutten en een gastvrij onthaal in het restaurant. Timo een zeer welverdiend biertje (sterk chauffeurswerk) en allemaal een lekker bord BB&R met vlees, vis of vega en een goed glas ijskoude rode wijn.

Potje boerenbridge om bij te komen van het avontuur en toen lekker naar bed.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.